Work

Reinvented Leaves

Dit kunstwerk is een verrassende heruitvinding van bladeren, waarbij klei en borduurgaren samenkomen. Sandrina Kreek heeft met subliem vakmanschap bladeren van klei gevormd en ze vervolgens verrijkt met delicate borduurdetails. Het resultaat is een unieke fusie van organische en textiele elementen, waarbij traditionele grenzen vervagen. Deze 'reinvented' bladeren dagen de kijker uit tot reflectie over de relatie tussen mens en natuur, en tonen de kracht van creatieve herinterpretatie.

Serie: Souvenirs uit de Natuur

"Souvenirs uit de Natuur" vormt een betoverende serie keramische sculpturen, waarin Sandrina Kreek haar eigen herinneringen en fantasieën van zaden, zaaddozen en plantenresten tot leven wekt. Als kind verzamelde ze al zaden en zaaddozen uit haar eigen tuin, verwonderd over de wonderlijke transformatie van dood materiaal tot nieuw leven. Deze serie belichaamt de kringloop van verval tot bloei, waarbij elk kunstwerk een ode is aan de eeuwige cyclus van de natuur.

Serie: Uit de Zee

Sandrina heeft de betoverende wereld van de onderwaterzee verkend, waar prachtige schelpen schuilgaan. In deze schelpen schuilt vaak een geheimzinnig nieuw leven, soms bijna onzichtbaar, maar altijd aanwezig als een subtiel detail. Geïnspireerd door haar diepzeeduiken, heeft Sandrina geprobeerd om de schoonheid en diversiteit van dit onderwaterleven te vertalen naar keramische sculpturen. Elk kunstwerk draagt de essentie van de mysterieuze onderwaterwereld, waarin elk detail een verhaal vertelt van de verborgen pracht van de zee.