Ontdek de fascinerende wereld van kwetsbaarheid en vergankelijkheid in Sandrina's werk. Haar keramische sculpturen ogen ruw op het eerste gezicht, maar bij nader inzien onthullen ze een verfijning en subtiele details die uitnodigen tot intensiever observeren. Neem bijvoorbeeld de serie "Souvenirs from Nature", waarin de sculpturen een mysterieuze, fossielachtige uitstraling hebben, als waren ze rechtstreeks uit de aarde of de zee gekomen. Telkens wanneer je kijkt, openbaart zich een nieuw en soms vervreemdend aspect.

Bij Sandrina's werk geldt: Niets is wat het lijkt.

Tegenstellingen

De onvoorspelbare natuur en de schoonheid van vergankelijkheid inspireren haar keer op keer. In haar werk zie je natuurkrachten als groei, bloei, verval, leven en dood terug. Het is juist het dualisme van deze krachten die ze in haar werk wil laten spreken.

Vergankelijkheid

Mensen kijken vaak niet verder na een eerste indruk. Het oppervlakkige eerste beeld is wat bij blijft. Dat vind ze een groot gemis, want als je even wat langer naar de dingen om je heen kijkt, begrijp je dat juist het verval en de vergankelijkheid de basis zijn van nieuwe schoonheid.

Kringloop van de natuur

Haar keramische sculpturen en wandobjecten vertellen ieder een eigen verhaal. Wortels, plantenresten en andere overblijfselen uit de natuur komen tot leven. De beelden zijn organisch, aards en ruimtelijk van vorm.

Over Sandrina Kreek

Over mij

1985 - Heden

Opleiding

Exposities

2010 - Heden

a bunch of tulip bulbs
a bunch of tulip bulbs
Inspiratie en Werkwijze

De Oneindige Kringloop blijft mij inspireren

Sinds 2013 heeft Sandrina haar eigen atelierruimte in Amsterdam, waar ze dagelijks werkt aan nieuwe ideeën. Haar creatieve proces is schetsmatig; de beelden worden niet van tevoren tot in detail uitgewerkt, maar groeien organisch tijdens het werkproces tot unieke creaties die passen binnen een serie. Sandrina maakt gebruik van diverse technieken, waarbij ze voornamelijk boetseert en met de hand vormen opbouwt.

Haar sculpturen worden met liefde en vakmanschap vervaardigd van aardewerk- en steengoedklei, in combinatie met PaperClay. De huid van de sculpturen wordt afgewerkt met zelfgemaakte sinterengobes en glazuren. Of het nu gaat om staande of hangende objecten, elk vertelt zijn eigen verhaal en neemt je mee op een ontdekkingsreis.

Mixed Media

Recente projecten

Sandrina's mixed media werken zijn gemaakt van materialen gevonden in de natuur. Ik gebruik verschillende technieken zoals borduren, mono printen en collages om unieke kunstwerken te creëren.

fly out of its cocoon
fly out of its cocoon
Serie: 'The power of Insects'

De kracht van insecten is een fascinerend fenomeen - kwetsbaar en toch buitengewoon sterk. Deze keramische sculptuur verkent precies dat contrast. Het beeld toont een insect dat zich net heeft ontworstelt aan zijn cocon, een symbool van strijd en groei. Hoewel het wezen nog niet in staat is om te vliegen, straalt het vastberadenheid uit. Het is een herinnering aan de innerlijke kracht die we bezitten om obstakels te overwinnen en te evolueren, zelfs in onze meest kwetsbare momenten.

Natuurlijk Artisjoken

In deze werken worden de bloem van een artisjok prachtig tot leven gebracht als keramische wandsculptuur. Echter, bij nadere beschouwing onthult het werk verrassende en vervreemde details die subtiel aanwezig zijn. Deze details, hoewel klein, voegen een fascinerende en mysterieuze dimensie toe aan het kunstwerk. Terwijl de sculptuur de elegantie en complexiteit van de artisjok weergeeft, nodigen de onverwachte details de kijker uit om dieper te kijken en een nieuwe laag van betekenis te ontdekken. Het werk belichaamt de kracht van artistieke verbeelding en nodigt uit tot contemplatie en verwondering.

reivented leaf with embroidery
reivented leaf with embroidery
Reinvented Leaf

Dit kunstwerk is een opvallende herinterpretatie van bladeren, waarbij de delicate natuurlijke vormen worden verrijkt met een verrassend materiaal: borduurgaren. Sandrina Kreek heeft met meesterlijk vakmanschap bladeren van klei gevormd en vervolgens bewerkt met een subtiele, doch indringende borduurtechniek. Het resultaat is een verbluffende samensmelting van organische en textiele elementen, waarbij de grenzen tussen natuur en kunst vervagen. Elk blad is een uniek meesterwerk, waarin de traditionele grenzen van sculptuur en textielkunst worden overschreden. Deze 'reinvented' bladeren nodigen de toeschouwer uit tot een diepere reflectie over de relatie tussen mens en natuur, en tonen de creatieve kracht van het heruitvinden van bekende vormen en materialen.